В Єврейському культурному центрі “Мігдаль” забудовник зламав ворота – в мерії не реагують

Одеський забудовник “Пространство” хоче побудувати багатоповерхівку на місці колишнього ресторану кошерної їжі “Розмарин” в притул до Єврейського культурного центру “Мігдаль”, який розташовано у пам’ятнику архітектури синагоги 1909 року. На початку серпня представники забудовники без будь-яких дозволів зламали ворота у дворі.

Як повідомила співробітниця Єврейського центру Поліна Бліндер, більше місяця в мерії ніяк не реагують на це свавілля. В мерії пройшла зустріч з віце-мером Філатовим Олександром Анатолійовичем. Він пообіцяв, що на місце прийде комісія та на наступній зустрічі будемо далі вирішувати, як виправляти ситуацію і не допустити подальших протиправних дій. Але ворота ніхто назад не встановив. Більше того, представники забудовника розповіли, що знесуть майно, яке належить “Мігдалю”. Крім цього, забудовник через схеми в мерії зміг отримати у власність ще одну будівлю у цьому дворі і буде її зносити під забудову – вже розбирає стіни, хоча в центрі “Мигдаль” дуже довго благали мерію віддати цей будинок в їм в оренду.

“Ворота ніхто назад не встановив, і я так розумію, що не планує. Щоб щось нищити в нашому місті, не треба ніякого дозволу. Це просто хуліганство. А от щоб щось покращити, на це треба дозвіл…
 
Що стосується будівлі біля “Мігдалю”, де власники мріють про багатоповерхівку. Ситуація приблизно така ж. Дозволи видані незаконно. В площу забудови, наприклад, входить площа, на якій розташоване наше майно! Вони її отримали за допомогою інвентаризації… а тепер ще хочуть землю себе відвести (яка досі належить місту), але відмінити їх теж можна тільки через суд. Тобто, вкрасти можна просто так, а повернути вкрадене тільки через суд…
 
Нам досі не відповіли, чому двоповерхову розвалюху в нашому дворі дали в оренду, і потім продали не нам, а іншій людині, хоча ми зверталися раніше… Вам мало пікетів під мерією? Ми готові додати. Чи краще перекрити пару вулиць у центрі? У нас людей вистачить… І сил з Б-жою, допомогою теж”, – повідомила у Фейсбуці Поліна Бліндер.
 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56