В Оперному театрі відбудеться концерт хору ім. Г. Верьовки

21 березня, в приміщенні Одеського Національного театру опери та балету, відбудеться концерт-реквієм на вшанування пам’яті народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Т.Г. Шевченка, Героя України Анатолія Авдієвського. За участю Національного заслуженого академічного українського народного хору ім. Г. Верьовки, симфонічного оркестру і солістів Одеського Національного театру опери та балету – “Одеса – видатному Маестро”.

Національний заслужений академічний український народний хор ім. Г. Верьовки – це унікальний художній колектив, який своїм досконалим мистецтвом репрезентує все найкраще з невичерпного джерела народної творчості всіх етнографічних регіонів України. Кількісний склад хору складається з 158 чоловік.

За більш ніж 70-річне існування колективу його гастролі стали візитною карткою України, несучи у понад 110 країн світу частинку української культури. Першим керівником хору став Григорій Гурійович Верьовка, ім’я якого носить колектив з 1965 року. У цьому ж році хору було присвоєно звання Заслуженого. В 1971 році колективу було присвоєно почесне звання Академічний, а в 1997 році надано статус Національного. Репертуарний діапазон хору сягає від етносу та фольклору до класичних обробок а-капелла і пісень сучасних композиторів, кожний музичний твір виконується в оригінальному викладі.

21 березня в Одеському Національму театрі опери та балету відбудеться не просто концерт, а грандіозна подія, яку повинен відвідати кожен, хто хоче насолодитися видатними зразками хорового мистецтва. В програмі музичні шедеври авторів світової та української духовної музики: А. Моцарт, М. Лисенко, О. Архангельський, Г. Гаврилець, М.Березовський та інші.

Білети від 140 грн

Добавить комментарий

   
 

Анонсы событий




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56