Гала-прем’єри ОМКФ – “Зелений лицар” та “Гунда”

12-й Одеський міжнародний кінофестиваль продовжує оголошувати фільми позаконкурсної програми “Гала-прем’єри”. У секції представлені арт-хіти, які невдовзі вийдуть в український прокат, та учасники основних конкурсних програм провідних міжнародних кінофестивалів.

У програмі міжнародних “Гала-прем’єр” глядачі 12-го ОМКФ першими побачать епічне фентезі від режисера Девіда Лоурі та студії А24 “Легенда про Зеленого лицаря”. Фільм засновано на легендарній поемі “Сер Гавейн і Зелений лицар” про пригоди Гавейна — племінника короля Артура. Поема, автор якої невідомий, досі залишається одним з найвидатніших творів англійської літератури, який надихав Вільяма Шекспіра та Дж. Р. Р. Толкіна.

Фільм обіцяє новий погляд на класичну легенду з артурівського циклу про сера Гавейна і його подорож крізь спокуси тіла та духу, примари та інтриги до бою з гігантським смарагдовим незнайомцем – Зеленим лицарем. Гавейну доведеться визначити власний характер та довести свою цінність в очах родини і королівства перед обличчям невимовної загрози. Головні ролі у стрічці виконав номінант на премію “Оскар” та володар премії BAFTA Дев Патель і лауреатка премії “Оскар” Алісія Вікандер. В український прокат фільм вийде 26 серпня 2021 року.

Ще один іноземний фільм, який буде демонструватися в межах програми “Гала-прем’єри” — “Ґунда” Віктора Косаковського. Фільм отримав номінацію на премію Європейської кіноакадемії як Найкращий документальний фільм 2020 року.

Після дослідження крихкості людського існування у попередньому фільмі “Акварель” режисер створив кінематографічне нагадування про те, що планета належить не лише нам, а ще мільярдам тварин. У документальній стрічці “Ґунда” Віктор Косаковський через знайомство зі свиноматкою Ґундою, двома винахідливими коровами та одноногою куркою гіпнотизує глядача емоційним зв’язком між представниками тваринного світу. Виконавчим продюсером стрічки є Хоакін Фенікс.

Також в цій позаконкурсній програмі відбудеться прем’єра української стрічки “Сторонній”, автором сценарію та режисером якої виступив Дмитро Томашпольський. Езотеричний детектив розповідає про розслідування інспекторки Глуховської. В її кар’єрі немає жодної нерозкритої справи, але чи розгадає вона таємницю зникнення команди з синхронного плавання прямо під час виступу в басейні? І яким чином із цим пов’язане зникнення пацієнтки водолікарні, яка приймала хвойно-перлинну ванну?..

Фільм було відібрано в офіційні конкурсні програми 20 міжнародних кінофестивалів, де він отримав 11 нагород.

Документальний фільм режисерки Аліни Горлової “Цей дощ ніколи не скінчиться” веде глядачів потужною і захоплюючою подорожжю крізь нескінченний людський цикл війни та миру. Головний герой стрічки — 20-річний Андрій Сулейман. Його сім’я переїхала до України, тікаючи від війни у Сирії. Але уникаючи одну трагедію, родина хлопця опинилася в іншій — на Сході України розпочалась російська агресія. Андрій стає волонтером Червоного Хреста, але невдовзі має вирушити до Сирії, аби поховати батька на рідній землі.

Стрічка отримала нагороду “Найкращий повнометражний фільм” в секції “Перша Поява” міжнародного фестивалю документального кіно IDFA.

Фільм “Рози. Фільм-Кабаре” Ірени Стеценко — це музична історія про народження громадянської гідності та політичної волі, розказана актрисами фрік-кабаре гурту Dakh Daughters. Створений у гримерці київського театру “Дах”, на першому сольному шоу колектив представив сучасну інтерпретацію мистецтва кабаре. У цей же час в країні розпочинається революція. Мистецтво стає для Dakh Daughters способом осмислення цих подій. У цьому вирі глядач спостерігає за кожною з учасниць гурту, розглядаючи 7 ролей, 7 образів жіночності, 7 способів бути у правді з собою.

Також в позаконкурсній програмі “Гала-прем’єри” будуть показані учасники 74-го Каннського кінофестивалю — фільми “Аннетт” Леоса Каракса та “Пам’ять” Апічатпонга Вірасетакула, які цього року претендують на “Золоту пальмову гілку”.

   
 

Анонсы событий




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56