На Київщині знайшли тіло відомого фотожурналіста – його розстріляли окупанти


 
1 квітня після тривалих пошуків у районі села Гута-Межигірська у Київській обл. поліція знайшла тіло відомого українського фотожурналіста Макса Левіна. Він разом із військовослужбовцем (у минулому — фотографом) Олексієм Чернишевим 13 березня вирушили документувати наслідки російської агресії, залишили машину та пішли у бік села Мощун. З того часу зв’язок з обома зник.
 

 
За попередньою інформацією беззбройного Максима Левіна військовослужбовці збройних сил РФ вбили двома пострілами зі стрілецької зброї. Вишгородська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України). Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин злочину.
Максим Левін відомий український фотокореспондент та документальний фотограф і оператор. Співпрацював з Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske, LB.ua. Повідомляється, що це вже шостий журналіст, вбитий російськими окупантами. Це порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Знайомі Макса Левіна розповіли, що без батька залишилися 4 сина.

   
 

Анонсы событий




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56