Національний одеський філармонійний оркестр запрошує на концерт Шопена та Моцарта

5-го листопада о 19:00 в Одеській філармонії відбудеться концерт Національного одеського філармонійного оркестру в рамках якого пролунає фантастичний Другий фортепіанний концерт Шопена та Симфонія № 39 Моцарта.

З фортепіано пов’язан великий пласт спадщини польського композитора. Шопенівське фортепіано дуже трепетне, витончене, «співає» всією фактурою та гармонією, яка огортає мелодію та переливається повітряним «серпанком», технічні й виражальні можливості інструменту.
Найбільш відома друга частина концерту, про яку сам Шопен писав: «Larghetto має романтичний, спокійний, частиною меланхолійний характер. Воно повинно створювати таке враження, ніби бачиш перед собою улюблений пейзаж, що викликає в душі дорогі спогади, як, наприклад, в тиху, осяяну місячним світлом, весняну ніч».

Запрошуємо насолодитися видатною музикою у виконанні українського піаніста, лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Чоні.

Дмитро переможець та лауреат численних міжнародних конкурсів – володар Золотої медалі конкурсу Paloma O‘Shea Santander International Piano Competition (Іспанія, 2018), лауреат Vendome Prize at the Verbier Festival (Швейцарія, 2019), Міжнародного конкурсу піаністів ім. Ферруччо Бузоні (Італія, 2017), Міжнародного конкурсу пам’яті Володимира Горовиця (Україна, 2017), Міжнародного конкурсу піаністів у Суджоу (Китай, 2017), Міжнародного конкурсу піаністів у Сан-Марино (Сан-Марино, 2016) та інших.

Дмитро виступав на фестивалях Kissinger Sommer Festival у Німеччині, Verbier Festival у Швейцарії, Dubrovnik Summer Festival у Хорватії, Granada Festival в Іспанії, Stars and Rising Stars в Німеччині, Festival Internacional Cervantino у Мексиці, Santander International Festival в Іспанії, VP Bank Classic Festival у Швейцарії. Також Дмитро був головним запрошеним солістом Olive Classic Festival у Хорватії.

Особливо важливими у кар’єрі музиканта стали виступи у Wigmore Hall в Лондоні, в Salle Cortot в Парижі, Minato Mirai Hall в Йокогамі та Teatro Colon в Буенос-Айресі.

За диригентським пультом – Віталій Протасов.

Слухачі зможуть відвідати концерт лише при наявності COVID-сертифікату про вакцинацію або довідки про тестування (негативний результат ПЛР-тестування).

   
 

Анонсы событий




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56