США, Велика Британія, Австралія та Німеччина починають евакуацію співробітників посольств

В МЗС України повідомили, що станом на 24 січня лише чотири держави заявили о намірах здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників або дозволити їм добровільно залишити українську територію – це США, Велика Британія, Австралія та Німеччина. Це відбувається на фоні попереджень про можливе вторгнення РФ на територію України.

Загалом на території України знаходиться 129 посольств та консульських установ іноземних держав, а також представництв міжнародних організацій. Більшість з них на даному етапі не мають таких планів. Важливо, що такої позиції дотримуються і ті країни, дипломатичні представництва яких розташовані в регіонах нашої держави, які межують з територією Російської Федерації.

“Висловлюємо вдячність нашим міжнародним партнерам, які тверезо оцінюють ситуацію, що склалася, і не вдаються до передчасних евакуаційних заходів, заявили в МЗС. Це – справжній прояв солідарності з Україною.

Нині надзвичайно важливо уникати кроків, які можуть бути використані в інформаційному просторі задля посилення напруги в суспільстві, дестабілізації економічної та фінансової ситуації нашої держави”, – заявили в МЗС України.

   
 

Анонсы событий




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56