Тростянець після російських окупантів (фото)

Бійці 93-го ОМБр «Холодний Яр» показали наслідки приходу «російського миру» до Тростянця. Зараз місто звільнили від окупантів але перед очима наших бійців постала сумна картина: згорілі та зруйнованні будинки, знижена центральна плаща перед вокзалом та інші пошкодження.

Будинок на Благовіщенській у Тростянці, на жаль, не пережив війну. Він розташований біля привокзальної площі, де базувалися окупаційні війська. Окупанти ламали двері грабували усі квартири, в яких не залишилося жильців.

«Так раділи, коли бачити у квартирі мікрохвильовку або комп’ютер. Для них це, вочевидь, предмети розкоші», – згадують місцеві мешканці. Деякі з бойовиків певний час жили у квартирах. За час окупації місцеві відмітили чотири ротації військ РФ. «Були одні, казали нам «потерпіть, скоро ми переможемо, всі закінчиться», але потім вони їхали, і приходили нові».

Автомобіль «Нива» із логотипом фірми «Кернел» біля будинку окупанти розстріляли і спалили просто заради забави. Жителі бачили це з вікон. Потім будинок двічі загорявся через бойові дії і детонацію снарядів САУ окупантів.

На цьому фото – Юрій. Він нині єдиний житель будинку. Щоправда, чоловікові довелося переселитися із квартири у підвал.

На цьому фото – Олег піднявся на другий поверх подивитися квартиру, в якій жила його донька. Спочатку він довго вдивляється у згарище і не може впізнати меблі. «Ой-ой-ой, холодильник за 15 тисяч купували», – журиться чоловік і фотографує обвуглені залишки.

На третій світлині – Наталія та її син Олексій. Вони втратили квартиру на останньому поверсі. Помешкання вигоріло вщент.

«Дощик пройшов, і он оцю червону цеглу ніби трохи помив. Дивіться, стінка навіть трохи чистенька стала», – каже Наталія, і заворожено дивиться нагору. «Та не тіш себе! Всі згоріло, все! А вона ще сподівається, що дощик допоможе!» – осмикує Наталю сусідка. Її квартира також вигоріла вщент. Жінки нещодавно отримали ковдри і подушки у якості гуманітарної допомоги. Але поклали їх у гараж, бо не знають, де тримати речі. Тимчасово живуть у хатах, жителі яких виїхали на час війни за кордон.

   
 

Анонсы событий




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56