У Міськсаду відкрилася виставка, присвячена донорству крові

Для популяризації донорства крові та залучення якомога більшої кількості донорів створено волонтерський проєкт «Донор Одеса», частиною якого є фотовиставка відомого одеського фотомитця Бориса Бухмана «Від серця — до серця».

Фотовиставка «Від серця — до серця» в галереї «#ARTODESSA» Літнього театру Міського саду відкрилася 14 червня у Всесвітній день донора, та триватиме до 24 червня.

Виставка показує обличчя донорів — людей різного віку, різних фахів та занять, відомих діячів і пересічних одеситів. Та всіх їх об’єднує та радість, якою сяють їх очі від натхнення та щастя — щастя робити добру справу.

Донорство крові — чи не найблагородніша справа у світі. Адже донор від щирого серця віддає часточку себе для порятунку життя іншої людини, яку він іноді навіть не знає.

Особливо актуальним є донорство крові наразі, коли Україна протистоїть російській військовій агресії. Сьогодні донори рятують і наших захисників, тим самим наближаючи Перемогу України!

Від початку війни на міській станції переливання крові в Одесі заготовлено 235 літрів еритроцитів та 237 літрів плазми. Сухі цифри — але за ними стоїть порятунок понад 1000 людей, які отримують цю кров, коли вона потрібна.

За минулий рік у міському відділенні переливання крові здали кров 1746 донорів. Потужності відділення вистачить, щоб збільшити кількість донорів принаймні вдвічі — а це вдвічі більше порятованих життів.

   

Культурометр в Instagram




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56