21-річний прикордонник в Одесі збив крилату ракету і отримав медаль за це

21-річний морський прикордонник Сергій з Вилкове за допомогою кулемета збив крилату ракету. Подія сталася під час одного з масованих ракетних обстрілів. Старшій навідник Сергій влучив у ворожу ракету над морем з корабля Одеського загону Морської охорони. Також він неодноразово знищував ударні дрони типу «Shahed-136».

«Спочатку все здавалося вкрай важким. Оволодіти навичками стрільби з корабельного озброєння – непроста справа. Правильно виставляти градуси, прицілюватися тощо щоразу вдавалося все краще. Наполегливість, уважність, відповідні розрахунки і багато-багато практичних стрільб – те, без чого вправну стрільбу не опануєш належним чином. Звичайно ж, довіра такої посади та відповідальність, яка була на мене покладена, додавали чималих переживань в душі. Але досвід старших колег, їхня підтримка, віра у власні сили та чимало практичного настрілу, як в штиль, так і у штормових умовах, дозволили згодом напрацювати належні вміння та навички», – згадує Сергій.

Нещодавно за вагомий внесок у справу охорони державного кордону України, мужність, високий професіоналізм, вірність військовій присязі Сергія нагороджено відзнакою Президента України – медаллю «Захиснику Вітчизни».
 

 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56