Шість водяних буйволів привезли до заповідника на Одещині

У команді відновлення природних ландшафтів Rewilding Ukraine повідомили про поповнення новими тваринами заповідника на острові Єрмака на Дунаї. 6 водяних буйволиць щойно оселилися тут, щоб збагатити генофонд місцевого стада буйволів.

Тварини приїхали із Закарпаття з долини річки Тиса, де їх зібрав з місцевих ферм та опікувався ними еколог і активіст з Німеччини Мішель Якобі. Водяні буйволи оселилися на острові Єрмаків в Дунайському біосферному заповіднику у 2019 році в рамках зусиль з ревайлдингу. Вони допомагають відновити процес природного випасу, створюють мозаїчні ландшафти, сприяючи збагаченню біорізноманіття острова, і також приваблюють туристів. Близько 50 років тому буйволи мешкали в дельті Дунаю, тож зараз вид повертається до регіону.

6 нових буйволиць доповнять існуюче стадо, яке вже добре адаптувалося до природи дельти Дунаю і щорічно поповнюється малюками. В майбутньому воно слугуватиме «банком» буйволів для їх розселення на інші території дельти.

Ці тварини є справжніми архітекторами ландшафту! Добре пристосовані до вологих умов і жорсткої рослинності, раціон водяних буйволів містить навіть молодий очерет. Вони підтримують луки та протоки, проріджують кущі, харчуються навіть інвазивними видами.

Буйволи риють ґрунт, залишають послід, створюють калюжі, що дає простір для існування багатьом комахам, земноводним та іншим тваринам. У хутрі та в травній системі вони переносять насінини понад 200 видів рослин.
 
https://youtu.be/nwlCHlerfYM?si=mw4QB2QczKT03i_L
 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56