Садист, який знущався з військовополоненого українця, виявився з кадировського батальйону “Ахмат”

Журналісти-розслідувачі з The Insider та Bellingcat взялися за точне визначення особи садиста, який на відео займався відрізанням геніталій у військовополоненого українця, після чого вбив того пострілом у голову. За даними журналістів, тортури відбувалися на території санаторію «Привілля» на Луганщині, в них брали участь бойовики з кадировського батальйону «Ахмат».

Журналісти наголошують, що всі попередні спроби визначити особу садиста виявилися неточними. Вони переглянули ще багато відео з Луганської області та знайшли на деяких цього військового у характерному ковбойському капелюсі. Також ще одним відмітним знаком стали чорні браслети на руці та білий автомобіль IKCO Sarmand із буквою Z на дверях.

Ідентифікувати «ковбоя»-садиста вдалося за допомогою сайтів пошуку по обличчю. Сайт search4faces знайшов профіль в «Однокласниках» людини на ім’я Очур-Суге Монгуш, але показав недостатньо високий рівень впевненості — 55%. При пошуку на FindClone вказаний профіль у соціальній мережі «ВК» також Очур-Суге Монгуш зі ступенем достовірності 73%. Крім цього, вдалося знайти групове фото бійців «Ахмата» в Чечні, де знаходиться Очур-Суге Монгуш.

Відомо, що Очур-Суге Монгуш родом із Туви – найдепресивнішого та найнебезпечнішого кримінального регіону росії. Раніше він працював у МНС.

Журналісти з’ясували його телефон та зателефонували йому, щоб провести очну ставку. Очур-Суге Монгуш заперечував практично всі звинувачення, окрім того, що він дійсно був у Луганської області разом з батальйоном “Ахмат”. Начебто він їх просто супроводжував. При цьому підозрюваний заперечував участь у військових діях і нібито ніколи не тримав зброю в руках, а відео змонтовано, щоб його підставити. Очур-Суге Монгуш видалив усі свої сторінки у соцмережах, але журналісти встигли зберегти знімок, де він позує з автоматом.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56