В Одесі затримали агента росії – колишнього керівника з МВС

Спецпідрозділи СБУ Одеської області провели операцію по затриманню агента росії, якій добре ховався та передавав секретну інформацію ворогам. Зрадником виявився колишній керівник кримінальної розвідки Управління боротьби з оргзлочинністю МВС України.

Ворожого агента цікавила закрита інформація про установчі дані посадовців і ветеранів МВС, керівництво Служби безпеки, результати розслідувань резонансних справ. Зібрані відомості він передавав у москву своєму «зв’язковому» – кадровому співробітнику мвд рф Сєргєю Єрьоміну, діяльність якого координує фсб.

Отриману інформацію окупанти використовують для визначення «потенційних цілей» серед українських силовиків, проведення диверсій і спеціальних інформаційних операцій для їх дискредитації та спроб вербування.
 
Встановлено, що майбутній агент переїхав до Одеси після звільнення з міліції у 2014 році. Він мав прокремлівські погляди, тому й легко був завербований спецслужбами рф. За вказівкою московських «кураторів» агент збирав розвідінформацію про Сили безпеки та оборони, відомості про суспільно-політичну ситуацію на півдні України. Для передачі даних в рф застосовував заздалегідь відпрацьований канал електронного зв’язку.
 

 
Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили засоби зв’язку, які він використовував для комунікації з представниками рф. Зловмиснику повідомили про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56