Фотовиставка про Одесу відкрилася у Нью-Йорку

У Нью-Йорку в Українському музеї відкрито фотовиставку американки українського походження Олени Ємчук. У залах музею представлені вибрані фото з книги фотографій під назвою ODESA. У 2022 році ця книга увійшла до топ найкращих арт-збірників за версією американського журналу Time.

Олена Ємчук 8 разів відвідувала Одесу з 2014 по 2019 рік, щоб зафіксувати час, моменти та стан людей після анексії Криму росією. Також вона досліджувала реакцію молоді на цю подію, особливо тих, хто з юного віку йшов у ряді ЗСУ, щоб відновити справедливість.

Елена Емчук

“Я почула від своїх друзів про молодих людей, буквально підлітків, які записуються до лав Збройних сил України. Це було влітку після того, як росія напала на Україну і анексувала Крим. Я була така зла. Я вирішила, що повинна обов’язково піти до Одеської військову академію і сфотографувати цих хлопців. Я хотіла задокументувати обличчя молодих людей, які готові вирушити на війну, але зрозуміла, що їхнім портретам не вистачає контексту. Так я почала фотографувати все навколо”, – розповідає Олена про початок фотопроекту.
 

 
Олена Ємчук – культовий фешн-фотограф. У дитинстві разом із сім’єю переїхала з Києва до США. Вивчала мистецтво у Парсонському університеті у Нью-Йорку та фотографію у Центрі мистецтв у Пасадені. Працювала з The New Yorker, The New York Times, Another, ID, Vogue.
 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56