В Одеській Музкомедії відбулася прем’єра оперети «Ніч у Венеції»

29 червня в Одеському академічному театрі музичної комедії ім. М. Водяного відбулася постановка оперети на 2 дії «Ніч у Венеції». Чарівний спектакль про звичаї італійського народу пов’язаний з непередбачуваними сюжетними любовними лініями, які легко захоплюють увагу глядача. Гідний музичний супровід, яскраві жарти, оригінальні костюми та танці, гармонійно підкреслюють усі дії оперети, доставляють позитивні емоції та геть-чисто проганяють нудьгу протягом усієї постановки.

Вперше прем’єра «Ночі у Венеції» відбулася 3 жовтня 1883 року у Берліні, на сцені Міського театру Фрідріха – Вільгельма (пізніше – театр Woltersdorff). В основі австрійської оперети композитор Й. Штраус (син) використовує традиції італійської опери-буффа, де, як правило, прості люди – слуги, селяни, які обдурюють своїх господарів чи знатних панів. Бал – маскарад на вулицях Венеції служить лише тлом для фривольної водевільної комедії, з безліччю бійок і любовних пригод.

Ми не переказуватимемо сюжет, але зауважимо, що дії розгортаються навколо дружини сенатора, яку підступно вирішив спокусити герцог Урбіно. Завдання головного героя ускладнюється тим, що жінки обмінявшись масками і вбраннями, постійно змінюють колір свого доміно*. Це дуже заплутує чоловіків і почесні вельможі неодноразово цілують руки служницям замість світських левиць. Почесні веселощі і «життєві уроки» для чоловіків та їх дружинами підсумовує фраза наприкінці вистави: «У світських колах немає поняття зради, є поняття «переплутала».

У ролях: лауреат міжнародного конкурсу вокалістів Володимир Токарчук (Паппакода), заслужений артист України Тимофій Криницький (Делаква), Олег Сакура (Енріко), Сергій Богаченко (Філіппо), лауреат премії Гран-прі Міжнародного конкурсу вокалістів Лілія Духновська (Ан (Карамелло), заслужений артист України Олександр Щесняк (герцог Урбіно), лауреат міжнародного конкурсу вокалістів Юліанна Ігнатовська (Чиболетта), лауреат Міжнародного конкурсу вокалістів Олеся Перекальчук (Барбара), Іоанн Воронко (Барбаруччос), Андрей Воронко (Барбаруччо). Режисер-постановник Володимир Подгородинський.

*Доміно – спочатку одяг католицького духовенства Італії та Іспанії, рід плаща, що накидався на плечі з хутряним каптуром для захисту від негоди. Пізніше доміно змінилося, перетворившись на широкий плащ будь-якого кольору з капюшоном, що закриває обличчя.

Марія Анварі.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56