Артисти Одеського оперного театру виступили в парламенті Італії

В Палаті депутатів Національного парламенту Італії в Римі 22 лютого виступили митці Одеської опери. Програма «ELEGIA PER LA PACE» («Елегія задля миру») була присвячена другій річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну. Одесити нагадали італійцям, що війна продовжується і їх допомога дуже важлива для нашої перемоги та свободи. Як відмітили журналісти в італійських мас-медіа («Stampa Parliament», Rai3, Associazione Generale Italiana dello Spettacolo та ін.) ця мистецька подія впливатиме на подальший розвиток парламентської співпраці та набуває важливого значення для ствердження солідарності з Україною.

У виконанні солістів театру Юлії Терещук, Ганни Литвинової, Олексія Жмуденка, Леоніда Шошина і запрошеної солістки Анни Євтєхової у супроводі оркестру театру (диригент – заслужений артист України Ігор Чернецький) прозвучали твори Дж. Пуччіні та українська музична класика. Концерт наживо транслювався італійський каналом телебачення RAI3.

Одеська національна опера щиро дякує Палаті Депутатів Парламенту Італії і особисто пану Лоренцо Фонтана за запрошення, а також друзям і партнерам театру, які допомогли в організації мистецької акції.

«Це музика, яка об’єднує людей, музика, що говорить єдиною чудовою мовою, про мир, права, свободу. Хочу подякувати Одеській опери за збереження музичної спадщини Пуччіні, інтеграцію української музики в європейський простір і таке неповторне музичне дійство», – поділився враженнями про концертну програму Президент Палати Депутатів Парламенту Італії Лоренцо Фонтана Lorenzo Fontana.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56