Балтійське море стане внутрішнім морем НАТО – його закриють від військових кораблів Росії

Естонія, Швеція та Фінляндія об’єднають берегову оборону після вступу до військово-політичного блоку НАТО. Це дозволить закрити вихід до Балтійського моря для російських військових кораблів. Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

“Дальність естонських і фінських ракет перевищує ширину Фінської затоки”, – зазначив Певкур. Він повідомив, що на зустрічі з міністром оборони Фінляндії вони домовилися про об’єднання оборони країн та обмін інформацією.

Спільна протиракетна оборона дозволить країнам НАТО за необхідності “закрити” Фінську затоку. “Балтійське море стане внутрішнім морем НАТО, коли до альянсу приєднаються Фінляндія та Швеція”, – наголосив Певкур.

Видання уточнює, що восени минулого року Естонія вирішила придбати ізраїльські ракети Blue Spear, дальність польоту яких складає 290 км. Вони призначені для ураження морських цілей.
 

 
На озброєнні Фінляндії є ракетна система МТО 85М (для ударів по морських цілях) з дальністю більше 100 км. Максимальна ширина Фінської затоки складає 130 км.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56