Біля Ланжерона незаконно знесли пам’ятник архітектури, колишній пологовий будинок №6, та ЮНЕСКО не допомогло

Вчора в Одесі біля Ланжеронівської арки знесли пам’ятник архітектури – будівлю колишнього пологового будинку №6 архітектора Гальперсона. Будівля була побудована в 1902 році і шляхом різних махінацій спочатку стала покинутою, а потім новий власник – компанія “Андромед”, що входить до бізнес-орбіти екс-нардепа Леоніда Клімова, довела його до стану занедбаності та обвалення.

Як відомо кожному одеситу, земля біля моря має максимальну цінність і нечесні на руку компанії за безпосередньої участі корумпованих одеських чиновників знищили багато історичних будівель під забудову висотками. Вчора черга дійшла і до цієї будівлі, де народилося багато одеситів. Що примітно, одеські чиновники голосно міркують про гордість за внесення історичного центру до ЮНЕСКО, але реального захисту пам’яток історії та культури, на які поклали око нечесні девелопери, як не було, так і немає.

Керівник одеського ДАБК Олександр Авдєєв повідомив, що земля під будівлею знаходиться в оренді з цільовим призначенням – експлуатація клініки “Міський андрологічний центр”. Було розроблено проект з відновлення будівлі компанією “Екобуд”, який затвердили у Департаменті культури ОВА. При цьому всупереч документу, власник будівлі зніс усі перекриття та стіни крім фронтальної, що є відхиленням від проекту. Адвєєв повідомив, на відомство надіслало листа до прокуратури.

Фото: Світлана Григор’єва/Фейсбук

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56