Одеських чиновників підозрюють у розкраданні коштів, виділених на продовольство та військове спорядження

Сьогодні слідчі поліції Одеської області спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора провели обшуки в службових приміщеннях Одеської обласної військової адміністрації та за місцями мешкання фігурантів, яких підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.

Повідомляється, що на підставі рішення Кабінету Міністрів України «Про забезпечення нагальних потреб населення в умовах воєнного стану» на закупівлю продуктів було виділено 500 млн грн, а на закупівлю спеціального спорядження і військового обмундирування для підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади Одеси – понад 106 млн грн. Чиновники оформили договори на закупівлю продуктів, які значно вище ринкових. Отриману різницю розподіляли між всіма учасниками схеми.

Лише за одним договором на закупівлі продуктів фігуранти «заробили» понад 7 млн грн. Про це повідомив тимчасово виконувач обов’язків Голови Національної поліції Іван Вигівський.

«Серед фігурантів – колишній заступник голови Одеської обласної військової адміністрації, начальник одного з департаментів (депутат Одеської обласної ради) та начальник відділу ОВА. Їм оголошено про підозру за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Встановлено, що у квітні 2022 року лише за одним укладеним з підконтрольним товариством договором на закупівлю продуктів на 40 мільйонів гривень різниця у вартості сягнула семи мільйонів. Але сума привласнених бюджетних коштів може бути в рази більшою, тож робота слідчих триває», – йдеться у заяві Івана Вигівського.
 

 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56