До Одеси прибув голова ПЦУ Митрополит Епіфаній – освятив хрест собору Різдва Христового

Сьогодні до Одеси прибув Митрополит Епіфаній для освячення хреста на куполі кафедрального собору Різдва Христового на вулиці Пастера. Після чого відбулася спільна молитва священнослужителів, захисників Батьківщини, представників творчої інтелігенції та вірян.

Після звершення богослужіння Митрополит Епіфаній привітав вірян зі знаменною подією:

«Сьогодні ми тут, в Одесі, маємо відносний мир. Ми можемо збиратися, можемо разом молитися, ми можемо оновлювати наші храми. Але ми не повинні забувати, що війна триває. І зараз там, на південному сході, точаться бої, гинуть наші найкращі сини і дочки. Вони віддають найдорогоцінніше – свої життя – заради кожного з нас, заради майбутнього нашої єдиної української держави, єдиної української Церкви, заради нашого українського народу. І ми пам’ятаємо це і робимо все від нас залежне, кожен на своєму місці.

Може видаватися на перший погляд, що кожен із нас окремо робить мало. Але коли ми збираємося такою великою громадою, то бачимо, що кожна наша лепта разом є великою рушійною силою, яка здатна долати перепони, які трапляються на нашому життєвому шляху і на шляху нашого українського народу. Тому й надалі будемо відповідальними, будемо мудрими і пильними у цей непростий час війни за нашу свободу і незалежність»

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56