Іран передасть росії балістичні ракети на 700 км – розвідка

Іран готується передати росії балістичні ракети для ударів по Україні, повідомляє американське видання Washingtonpost з посилання на розвідку. Повідомляється, що Іран погодився надіслати росії не лише ударні безпілотники, але і ракети класу «земля-земля».

Збільшення надходження зброї з Тегерана може допомогти компенсувати те, що, за словами чиновників адміністрації Байдена, було величезними втратами російської військової техніки після вторгнення Москви в лютому, а також швидким скороченням поставок високоточних боєприпасів, які використовувалися минулого тижня під час численних ударів по українським містам.

Американська розвідка стверджує, що збройна промисловість Ірану готує першу партію ракет Fateh-110 і Zolfaghar, двох добре відомих іранських балістичних ракет малої дальності, здатних вражати цілі на відстані 300 і 700 кілометрів відповідно, повідомили два чиновники, проінформовані про це питання.

Експерти вважають найновіші версії Fateh-110 і Zolfaghar як потужні, так і досить точні на відносно коротких відстанях. Деякі моделі оснащені електрооптичними системами наведення, які дозволяють операторам ракет керувати ними під час остаточного наближення до цілі.

Іран офіційно заперечує надання зброї для армії росії.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56