Ядерна небезпека наближається: росія повністю знеструмила Запорізьку АЕС


 
Сьогодні у “Енергоатомі” зробили термінову заяву щодо ситуації на Запорізькій АЕС. Через терористичні обстріли рашистів зруйновано останні високовольтні лінії живлення Запорізької АЕС, що може привести до катастрофи. Наразі схему живлення власних потреб ЗАЕС забезпечують 9 дизель-генераторів. Енергоблоки №5 та №6 переводяться в холодний стан. Повідомляється, що запасів пального для роботи дизель-генераторів в режимі повного знеструмлення ЗАЕС вистачить лише на 15 діб. Росія навмисно створює загрозу ядерної катастрофи заради шантажу і своїх загарбницько-фашистських інтересів по геноциду України.
 
Через окупацію станції та втручання представників Росатома в її роботу можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС у безпековому режимі значно обмежені.
 
“Енергоатом” звертається до міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових і повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу!

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56