Канадський кларнетист Юліан Мілкіс зіграє другий благодійний концерт на підтримку одеситів

16 березня в Urban Music Hall відбудеться другий благодійний концерт відомого кларнетиста, який приїхав до Одеси – підтримати місто у першу річницю з початку російської війни проти України.

Кларнетист Юліан Мілкіс

В програмі – твори відомих українських композиторів: Мирослава Скорика, Валентина Сильвестрова та Олександра Родіна та музика американських і канадських композиторів, які народились в Україні – Олександра Левковича, Олексія Шора та Фаїни Луштак. Окремою строкою – шедевр Гії Канчелі “Ninna Nanna Per Anna” – видатний грузинський композитор підтримував нашу країну та дуже любив самого Мілкіса і його виконання власних творів. Родина Канчелі дозволила виконання на безоплатній основі – вони теж на боці України в цій клятій війні.

На відміну від першого концерту, який Юліан Мілкіс відіграв 25 лютого в філармонії з оркестром ВМС, для того, щоб потрапити на другий, потрібна регістрація – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqx32l7qoGfaRMLRuwTFBJgz70xhBsplOtDif6l7-dRG5ZPg/viewform

Організатори також просять робити донатити на оплату залу та роботи оркестру. Тим не менш, фіксованої суми пожертв немає – тих, хто не може виділити гроші на це, також звуть приходити. Головна ціль приїзду артиста до Одеси воєнного часу – підтримка городян, тож гроші не мають стати на шляху в тих, кому потрібна музика в цей складний час.

Кларнетист вже двічі грав з камерним оркестром Андрія Чорного – влітку 2022: в оперному театрі та в театральному пространстві Тео. Він вважає оркестр одним з найкращих в Україні та сподівається, що колись цю програму зможуть почути в Європі та США. По співпадінню, диригент Андрій Чорний – спеціаліст з музики Гії Канчелі, тож інтереси та захоплення двох музикантів співпали ще і на музичному рівні – окрім громадянської позиції по підтримці мирного населення.

Попередній виступ Мілкіса (з війсковими музикантами) в філармонії зібрав аншлаг. Публіка не відпускала артистів зі сцени, а аплодисменти, за словами самого кларнетиста, були найнезабутнішими в його житті. “Я зрозумів, що українцям, яки живуть в ці жахливі воєнні часи, дуже потрібні, і музика, і підтримка. Я знав, що їду, щоб допомогти самому собі, але зрозумів, що зробив трохи легше тим, хто живе тут постійно, хто не спить ночами через тривоги, хто бореться, хто щоденно оплакує жертви російської агресії”.

 
16 березня о 6 вечора Юліан Мілкіс та оркестр Андрія Чорного чекають на слухачів в Урбан-холі. Регіструйтесь та приходьте!

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56