Ківалов за 5 місяців так і не закінчив завдання від Залужного – розробити юридичний захист військових

Майже 5 місяців тому президент університету Одеської національної юридичної академія Сергій Ківалов отримав завдання від головнокомандувача Валерія Залужного – розробити нові нормативні акти та юридичні норми правового регулювання функціонування ЗСУ замість застарілих радянського зразка. Це має юридично захистити військових у різних ситуаціях. Але недавно сам Ківалов повідомив, що над нормативно-правовою базою “все ще працюємо”. Ці документи треба розробити якнайшвидше, але Ківалов не поспішає.

Звернення Залужного до Ківалова викликало хвилю обурення у дійсних патріотів України, які не втікали з країни за два дні перед повномасштабним вторгнення, як зробив сам пан Ківалов на жаль.

Активісти нагадали про зв’язки Ківалова з росією – він має нагороду від путіна і одну від ведмедєва за “захист російської мови в Україні” і він так від них і не відмовився публічно. Також Ківалов, будучи головою ЦВК у 2004 році, був звинувачений у фальсифікації виборів президента на користь Януковича.

Зараз Ківалов позиціонує себе як патріота та дає нагороди своїм студентам та викладачам, які пішли до ЗСУ за власним бажанням. Але на своїй сторінці у Фейсбуці він не проводить ніяких зборів на допомогу армії, а в дописах про удари по Одесі у нього якісь неназвані терористи – тобто засудження росії Ківалов публічно уникає. Також в дописах Ківалов бажає миру Україні, а не перемоги. Може треба просто “перестати стріляти”? На жаль, ми не робимо висновки зі своїх помилок – люди з проросійським минулим продовжують в Одесі діяльність та мають вагомий вплив у суспільстві та в політиці.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56