Коли та як використовувати косметичний ретинол?

Ретинол — унікальний компонент, який чудово сприймається будь-яким типом шкіри та здатний вирішити більшість проблем, із якими клієнти звертаються до косметологів. Проте із засобами, в складі яких є ретинол, важливо бути обережними, дотримуватися правил введення та надати епідермісу можливість відпочити. Найкраще сприймається шкірою інкапсульований ретинол — він легко засвоюється й чинить мінімальну подразнювальну дію.

Показання до застосування косметичного ретинолу

Косметичний ретинол у складі кремів або сироваток підходить для:

  • переведення акне в глибоку ремісію;
  • освітлення та зменшення видимості плям постакне;
  • стимуляції процесу вироблення еластану та колагену;
  • нейтралізації впливу вільних радикалів та захисту клітин від окислення;
  • нормалізації роботи сальних залоз та зниження вироблення шкірного сала.

Також його варто використовувати курсами не менше 1 року для профілактики старіння, розвитку різного роду шкірних захворювань, зміцнення захисного бар’єра.

Численними дослідженнями, які проводили фахівці з різних країн світу, було доведено, що використання якісного ретинолу знижує ризик розвитку раку шкіри. Це чудовий бонус до всіх інших корисних властивостей. Проте дуже важливо вибирати якісні засоби, які містять у собі саме інкапсульований ретинол із м’ягшою, ефективною дією. Такий товар можна знайти в асортименті бренду CeraVe. Крім ретинолу, він містить кераміди для шкіри, які сприяють швидшому відновленню.

Особливості введення та використання ретинолу

Незважаючи на численні корисні властивості, ретинол може нашкодити шкірі, якщо не дотримуватися правил введення та використання. Вводити його потрібно поступово, починаючи з одного разу на тиждень, наступний тиждень — два рази, далі — через день. Зазвичай така адаптація проходить близько місяця, після чого можна використовувати засіб на постійній основі.

Важливо давати шкірі відпочити. Косметологи радять один день на тиждень віддати перевагу відновлювальним маскам, крему з керамідами або салонним процедурам. Зазвичай ретинол рекомендують в осінньо-зимовий період, однак за умови використання SPF-захисту його можна використовувати і влітку.

Догляд за шкірою засобами на основі ретинолу важливо здійснювати виключно у вечірній час, а зранку захищати обличчя кремом чи флюїдом із SPF-фактором. Для запобігання будь-яким побічним ефектам краще купляти засоби з категорії дермокосметики.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56