Конгрес США аплодував Зеленському стоячи майже 2 хвилини


 
Минулої ночі Президент України Володимир Зеленський виступив у Конгресі США. Після переговорів із президентом США Джо Байденом у Білому домі Зеленський прибув до Капітолію. Українського президента зустрічали як героя – американські конгресмени обох палат стоячи майже дві хвилини привітали його аплодисментами. Такі ж бурхливі овації були і після промови Зеленського.
 

 
Починаючи свою промову президент України зазначив, що для нього величезна честь виступати у стінах американського Конгресу. Він сказав, що Україна вже здобула перемоги над Росією на полі бою і продовжить здобувати такі ж перемоги з огляду на велику підтримку українських друзів та партнерів, насамперед Сполучених Штатів:
 
«Це битва не лише за територію, за ту чи іншу частину Європи. Битва йде не лише за життя, свободу та безпеку українців чи будь-якої іншої країни, яку Росія намагається завоювати, – сказав Зеленський. – Ця боротьба визначить, у якому світі житимуть наші діти та онуки…, визначить, чи це буде демократія для українців, для американців, для всіх».
 
Зеленський підкреслив, що нинішня американська допомога Україні – це не благодійність, а «інвестиції у глобальну безпеку та демократію».

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56