Крим після деокупації: міст з рф безпечно демонтують, а туристи приїдуть з Європи

Сьогодні відбувся саміт Кримської платформи, ініційований Президентом України Володимиром Зеленським. На ньому представили план розвитку туристичної галузі після деокупації.

Як повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, один з найкрасивіших курортів чорноморського регіону Крим перетворюється на військову базу. Ключові міста материкової частини України набагато ближче до півострова, ніж до найбільших міст росії.

Після встановлення української військово-цивільної адміністрації в Криму, Україна розпочне масштабну програму реінтеграції. Йдеться не лише про відбудову — а про системний процес розвитку регіону, з урахування соціально-культурних факторів та визначальної ролі туристичної галузі.

Одне із найважливіших завдань — це демонтаж залишків конструкцій незаконно збудованого мосту через Керченську протоку з мінімальною шкодою для екосистеми Криму. Це дозволить повністю розблокувати порти Азовського моря та продемонструвати світу, що саме значить верховенство міжнародного права.

Україна зможе трансформувати Крим у курорт цілорічного надання туристичних послуг, де у центрі — розважальна та культурно-історична інфраструктура, інтегрована в унікальні чорноморські ландшафти. До 40% туристів у Криму приїдуть з Європи після інтеграції Крима до міжнародних авіаліній. Мета — зробити Крим, як і всю Україну, частиною відкритого європейського транспортного простору.

Замість просування суто пляжного відпочинку — відродження культових фестивалів та подій, зокрема і корінних народів Криму, формування простору для проведення бізнес-форумів, конференцій, масштабних концертів. Один із важливих проєктів — будівництво у Криму найбільшого на Півдні України концертного майданчика.

Крим був, є і буде Південною брамою України. Зоною комфортного відпочинку для всіх гостей, що поважають наш суверенітет та розділяють сучасні демократичні цінності. Надійним форпостом проти всіх, хто намагатиметься просувати власні імперські амбіції.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56