Maersk запустить до Чорноморська судно на 1100 контейнерів

Один з найбільших у світі логістичних контейнерних перевізників Maersk з Данії планує відновити контейнерні перевезення до портів Великої Одеси. Це стало можливим завдяки створенню нового морського коридору для торгових суден уздовж українського узбережжя та знищення ЗСУ значної частини російського піратського чорноморського флоту.
 

 
Maersk співпрацює з українським фідерним оператором Iteris. Для перших рейсів планують використати судно місткістю 1100+ teu, яке з’єднає Чорноморськ з румунським контейнерним терміналом у Констанці, повідомляє The Loadstar.
 
Даніїл Мельниченко з одеської консалтингової компанії Informall BG розповів, що очікує подвоєння обсягів протягом наступних місяців, коли до послуг приєднається більше судноплавних ліній. А з додаванням додаткового судна, рейси почнуть відправляти в Україну з Єгипту та Туреччини, як це було зазвичай до війни.
 
Iteris і Maersk також співпрацювали в баржах, які перевозили контейнери між іншим українським портом на Дунаї, Рені і Констанцією, але запуск глибоководного сервісу призвів до його скасування. Остання баржа була запланована на 15 червня.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56