Макрон хоче відправити війська на захист Одеси

Президент Франції Емануель Макрон заявив про наміри відправити військовий контингент на захист Одеси в цьому році. Про це пише видання Le Monde. Заява відбулася у 21 лютого, в портретній кімнаті Єлисейського палацу перед закритою аудиторією з близьких особ до президента. Президент республіки перебував в стані роздумів щодо ситуації в Україні, окупованій російськими військами вже два роки, яка погіршується. Війна заходить у глухий кут. “У будь-якому випадку, в наступному році мені доведеться відправити частину своїх людей в Одесу”, – сказав глава держави перед гостями.

Пізніше 26 лютого Макрон відповів на запитання з приймальні на Єлисейських полях про можливість введення західних військ в Україну: “Нічого не можна виключати як само собою зрозуміле”. Вчора Макрон дав відкрите інтерв’ю стосовно намірив щодо війни росії проти України і був більше стриманим – він не виключив відправку військ до України, але не надав конкретики.

“Якщо Франція все ж таки буде змушена направити війська в Україну, то “єдиний, хто нестиме відповідальність – це кремлівський режим” – заявив Емануель Макрон.
 
Він підкреслив, що війна триває вже 10 років, росія не може і не повинна виграти цю війну, мир може бути тільки після повернення Криму Україні та всіх окупованих територій. Франція виготовить 75 далекобійних гаубиць «CAESAR» для України, а ВПК Франції буде нарощувати виробництво снарядів.
 
Видання FranceNews24 з посиланням на свої джерела повідомило, що французькі полки прямують до Румунії, щоб бути напоготові біля Одеси. Ситуація в Україні може швидко набути міжнародного масштабу.
 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56