Молдова виганяє 45 співробітників російського посольства

У Молдові спалахнув шпигунський скандал через використання апаратури для стеження посольством Росії. Як повідомляється в журналістському розслідуванні, майже весь дах посольства втикається антени для перехоплення стільникових телефонів та радіостанцій. Також на дах регулярно вилазять спецагенти, які настроюють апаратуру.

У зв’язку з недружніми діями та спробами дестабілізувати ситуацію в країні з Кишинева висилають 45 співробітників посольства, серед яких 22 дипломати та 23 технічні співробітники. Після цього в посольстві залишиться 10 дипломатів та 15 технічних співробітників.

Зазначимо, що у Молдові також працює так званий “Російський дім”. Це організація, яка займається російською пропагандою та вербуванням агентури серед місцевого населення. Так, у грудні 2022 року «Російський дім» організував “патріотичний концерт” концерт у Бельцях, де діти виступали діти у військовій формі СРСР, а учасники вимовляли пропагандистські проросійські заяви.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала дії молдавської влади “недружньою”: «Розцінюємо це як необґрунтовані та недружні дії, які не залишаться без відповіді. Це черговий крок руйнування двосторонніх відносин із боку кишинівського режиму».

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56