Український морський дрон «Sea Baby» оснастили установкою РСЗВ (відео)

Український морський дрон «Sea Baby» взимку пройшов випробування щодо встановлення на нього додаткової зброї. Один з боєприпасів ураження стала установка від РСЗВ «Град» 122 калібру. В ніч з 20 на 21 травня було перше бойове застосування снарядів по позиціям окупантів на Кінбурнській косі. Атаку встиг записати на відео російський розвідувальний дрон.

Військові експерти вважають, що така тактика може бути ефективною тільки на невеликій відстані – до 500 метрів від берега. Морський надводний дрон неможливо зафіксувати на хвилях, як роблять на колісних платформах. Але, якщо зробити снаряди 122 мм керованими, то дрон зможе запускати їх зі значно більшої відстані, а далі вони будуть самі корегувати прицілювання в польоті.


 
«Наш «Sea Baby» це не просто дрон, а багатофункціональна платформа, яка постійно вдосконалюється. І сьогодні ми можемо підтвердити, що вони оснащені реактивною системою залпового вогню і це технологічне рішення вже показує потужні результати. Тож ворога чекають нові сюрпризи. Працюємо, як завжди ефективно», – раніше розповіли у СБУ.
 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56