Ми не знаємо слова «рабство» – Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Державності

Україна вперше відзначила День Української Державності Хоча наша історія державотворення налічує тисячі років. З нашої держави почалась історія християнства Східної Європи, коли 1034 роки тому її охрестив Великий Київський Князь Володимир.

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Української Державності. Зеленський наголосив, що створення України бере свій початок щонайменше півтори тисячі років тому. Саме тоді був заснований Київ. Україна єдина законна спадкоємиця Київської Русі. Вона спадкоємиця Козацької Держави. Батьківщина Байди Вишневецького, Сагайдачного, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Пилипа Орлика.

Мільйони з нас готові зупиняти ворогів без страху. І боронити найцінніше ціною власного життя. Бо втративши те, що має для нас сенс, ми втрачаємо сенс самого життя. Ми не знаємо слова «рабство». Воно є в наших словниках, але не в наших головах.

Ми будемо жити, щоб боротись, і боротися, щоб жити. Ми не здамося, допоки не проженемо зі свого дому останнього окупанта. Ми не зупинимось, допоки не звільнимо останній метр української землі. Ми не заспокоїмося, допоки не визволимо останнє наше село, нашу останню хату, останню криницю, нашу останню вишню, нашу останню вербу!
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56