Мистецтво на війні: в галереї #ARTODESSA відкрилася виставка графіки та поезії воїнів ЗСУ

В галереї Літнього театру Міського саду #ARTODESSA відкрилася виставка графіки воїна ЗСУ Андрія Роїка. Серія графічних творів, виконаних олівцем на папері, створена протягом 2022-2024 років. Усі вони народжені у ситуації «нуль», з її причини та в її наслідок. А головне для її перетину. Виставка про побратимів, про бойові дії, про очікування, про дорогу, про стик ілюзії та реальності.


Фото: Світлана Корольова/Фейсбук.

На фронті Андрій Роїк – аеророзвідник. У цивільному житті – архітектор. Зіткнувшись з реальною війною художник відчув як його патерни та ціннісні установки перемелюються жорнами нового болючого та жахливого досвіду, який назавжди залишиться з ним.

Доповненням до серії графічних робіт є поезія воїна ЗСУ Олександра Аванесова (головний сержант роти, старший солдат). Його вірші, як особистий щоденник, рефлексують пережитий шлях. Ця художньо-терапевтична спроба позбавитись тягаря війни через слово, дозволяє створити емоційний та інтелектуальний місток між глядачем та авторами. На виставці представили перевидання збірки віршів Олександра Аванесова «Акорди війни». Придбати книгу і підтримати автора можна в галереї.

Виставка працює по 21 червня 2024 року.
Вхід вільний.
Всі фото: Світлана Корольова/Фейсбук.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56