На Одещині попереджають про сезон каракуртів

В Національному природному парку “Тузлівські лимани” що на півдні Одещини повідомили про початок сезону активностей самого отруйного та небезпечного павука в Україні – каракурта або чорної вдови. На одному квадратному метрі в парку подекуди знаходять по 2-3 каракурти. Тому треба бути особливо уважним під час відвідувань полів та степів. Сам павук ніколи не атакує першим. Зазвичай, випадки укусів відбуваються під час втручання людини у його гніздо або він випадково заповзає до хати і ховається у взутті або одязі.

Каракурт

В Україні поширений один вид роду, який відомий з Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запоріжської, Донецької, Луганської областей та з Криму. Укус його у 50 разів отруйніший, ніж укус тарантула. Селяться каракурти у місцях, де ростуть бур’яни, для житла плетуть гніздо з павутини, прикріплюючи його до трави.

Укус каракурта може викликати психічну неврівноваженість у людини, пекучий біль, який через 15-30 хвилин розповсюджується по всьому тілу. У потерпілого виникає біль в області живота, слиновиділення і потовиділення, порушення роботи серця, ускладнення дихання. В Україні дуже мало сироватки проти отрути каракурта тому краще не зустрічатися з ним.
 

 
Каракурти дуже люблять спекотну сонячну погоду. Саме такий клімат спонукає їх до розмноження. Біологи попереджають, що через знищення природних місць існування каракурти переселяються в антропогенні біотопи, де підвищується можливість зустрічі з людиною та небезпека укусу. ЗМІ повідомляють, що вже є перший випадок укусу каракурта в цьому році. Чоловіка у важкому стані доставили у Болградську лікарню.
 

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56