На Одещині проведуть ремонти доріг на сотні мільйонів гривень під час війни

На сайті “Прозорро” розміщені заявки на капітальні ремонти доріг в Одеській області. Чиновники збираються закатати в асфальт під час війни сотні мільйонів гривень замість того, щоб підвищити оборону країни – закупити якісні турнікети, аптечки, дрони для фронту.

Депутат Одеської обласної ради Юлія Чухало опублікувала 4 заявки із найбільшими значеннями ціни ремонту. Але там є багато заявок із ремонтами на кілька десятків мільйонів.

Серед українців зростає недовіра до місцевої влади через таку недоцільну витрату бюджетів. Чиновників підозрюють навіть у корупційній складовій таких тендерів та спробах нажитися під час війни “як востаннє”. Бюджетні кошти мають бути спрямовані максимально на оборону країни – допомогу фронту, допомогу пораненим, створення оборонних підприємств у тилу. Інакше окупанти захоплять Україну та радітимуть новим дорогам, які їм дісталися від наших горе-чиновників.

Так, у соцмережах почалося обурення тендером на 1,3 млрд гривень на реконструкцію перехрестя в Києві, десятки мільйонів гривень витрачає держканал на зйомки серіалів. На сайті Кабінету міністрів з’явилася петиція з вимогою обмежити витрати бюджетних коштів на некретичні потреби для підвищення обороноздатності країни.

У політичній партії “Слуга Народу” відреагували на скандальні тендери. Голова партії Давид Арахамія зробив “останнє попередження” чиновникам та мерам міст за недоцільне витрачання бюджетних коштів. Інакше парламент внесе законодавчі обмеження на період війни.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56