На Одещині викрили шахраїв, які продавали неіснуючі мопеди через інтернет

На Одещині група шахраїв розміщала оголошення на одній популярній платформі з пропозицією продажу мопедів. Вони просили з покупців гроші за пересилку у розмірі 2-3 тисячи гривень, а потім зникали, а покупців блокували.

В ході оперативно-розшукових заходів кіберполіція з’ясувала, що до злочину причетні двоє жителів міста Татарбунари віком 24-х та 37-ми років, останній з яких судимий за корисливі правопорушення. За місцями мешкання фігурантів у Татарбунарах та Одесі були проведені обшуки.


 
Слідчі під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловікам про підозру у незаконному заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин кваліфікується ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.
 

 
Підозрюваних затримали у процесуальному порядку, їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Наразі правоохоронці встановлюють повне коло потерпілих, а також інших осіб, можливо причетних до правопорушень. Громадян, які можливо стали жертвами подібного шахрайства, просять звернутися з заявою у поліцію.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56