На Одещині збирають докази вбивства російськими військовими тисяч дельфінів

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що війна росії проти України має колосальний негативний вплив на дику природу. Одеські екологи збирають докази для притягнення до відповідальності росії. Так у північно-західній частині Чорного моря з початку війни загинули тисячі дельфінів через використання російськими підводними човнами потужних сонарів, вибухів та пусків ракет.

У Національному природному парку “Тузлівські лимани” готують пакет документів, щоб Президент Зеленський видав Указ про створення морського резервату на площі 3000 км кв. для збереження дельфінів у Північно-Західній частині Чорного моря, повідомив доктор доктор біологічних наук Іван Русєв.


 

 

 
Біологи оцінюють втрати дельфінів через війну у понад 50 тис. особин. Це екоцид природи з боку росії. Фіксацію загиблих дельфінів проводять не тільки в Україні, а також в Румунії та Болгарії. Одеська обласна прокуратура фіксує ці злочини і має наміри разом з працівниками парку притягнути росію до відповідальності за екологічні злочини.
 

 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56