На одеському вокзалі відкрили майданчик відпочинку для дітей

1 квітня «Укрзалізниця» та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкрили нову дитячий майданчик відпочинку «Спільно» на залізничному вокзалі Одеси. Це дружній до дітей простір, що пропонує різноманітні безкоштовні послуги з розвитку та дозвілля для малечі та підлітків, а також підтримку для їхніх батьків та опікунів. Поки діти розважаються чи навчаються, дорослі можуть отримати консультації з медичних питань, пошуку житла, отримати психологічну, юридичну та іншу допомогу. Відкриття точки збіглося з другою річницею запуску цієї знакової ініціативи від ЮНІСЕФ. Це вже п’ята дитяча точка, яку відкрили в рамках проекту на станціях в Україні.

Дитячий простір на одеському вокзалі має площу 145 кв. м. Тут є розвивальна зона, де для малечі доступні полиці з книгами, набори для малювання, розмальовки, настільні ігри та конструктори, гірка та басейн із кульками, а також зону «Вагон поїзда», де діти можуть пограти в машиніста та пасажирів.

Точки «Спільно» працюють на п’яти вокзалах українських міст — у Києві, Дніпрі, Львові, Харкові та Одесі. Окрім доступу до критично важливої допомоги, як-от психологічні консультації та заняття з мінної просвіти, діти із задоволенням беруть участь в активних іграх, відвідують майстер-класи з оригамі, малювання, вишивки, заняття з раннього розвитку, інтерактивні уроки, тренінги з розвитку лідерства тощо.
 

 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56