Народна артистка України Таїсія Повалій отримала підозру за колабораціонізм

Народна артистка України Таїсія Повалій остаточно втратила людяність, підтримала геноцид українців та висловила низку антиукраїнських заяв щодо захоплення України. За це СБУ повідомила їй заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:
▪️⁠ ⁠ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
▪️ ⁠ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни);
▪️⁠ ⁠ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України).

“Я саме в тому, що сьогодні робить росія, бачу порятунок і свій, і України. Відчуваю, що росія зараз мене захищає. Всі ці вісім років я не розуміла, як житиму далі, яке моє майбутнє. А тепер – бачу. В мене з’явилася надія. Володимир путін для мене – це та людина, яка в силах зберегти сильну росію та позбавити світ від нацизму, з котрим я стикнулася напряму. Це його історична місія, на мій погляд”, – заявила співачка Повалій про напад на Україну в інтерв’ю російському виданню “Дни.ру”.

В інтерв’ю Повалій робила фейкові абсурдні заяви, що під час оборони Києва в березні 2022 року ЗСУ стріляли по мирним мешканцям. Також у вересні 2023 року Повалій на запрошення терориста Пасічника виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. На сцені вона дякувала окупантам за захоплення України та героїзувала вбивць українців. Таїсія Повалій з 2015 року мешкає в Москві, а в 2023 році отримала російське громадянство.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56