Найстаріший одеський магазин та студія звукозапису «Мега Галактика» відсвяткував 50 років

Найстаріший одеський магазин-студія аудіо та відеозапису “Мега Галактика”, який безперервно працював і досі працює, відсвяткував свій золотий ювілей – 50 років з дня відкриття. Бізнес з історією у кілька десятків років, в наших умовах, скоріше виняток ніж правило. Політичні, економічні, карантинні та воєнні потрясіння не раз ставили хрест на діяльності разом із вивіскою. На щастя, є винятки, існування яких додають оптимізму!

Сьогодні є привід розповісти про створення «Мега Галактики» – найстарішу студію звукозапису міста Одеси. Вона вже півсторіччя працює на тому самому місці. Вулиця Грецька, 45.

12 квітня 1974 року у День космонавтики, на першому поверсі прибуткового будинку Родоконакі на Грецькій, 45, відкрили студію звукозапису. СРСР надавав патенти на індивідуальну трудову діяльність у сфері обслуговування. Працівники «Ремпобуттехніки», назвали аудіостудію «Галактикою».

Ініціатива та натхнення зробили «Галактику» знаковим місцем одеських меломанів. У центрі залу стояв рояль. Музиканти награвали мелодію, клієнти виконували пісню чи начитували під музику «привітання з Одеси», це записувалось на гнучкі платівки. Блакитні заводські або з панорамами Південної Пальміри. Вартість «листа, що говорить» становила 95 копійок. В студії можна було зустріти багатьох одеських зірок. Навпроти «Галактики» знаходяться два театри. У нинішньому ТЮГ, на той час знаходився театр Музкомедії. Улюбленці публіки Водяной та Утьосов і багато інших часто заходили до «Галактики».

Пізніше за 1,5 карбованця тут можна було записати улюблений музикальний хіт і не тільки радянський. Це зараз можна завантажити будь-яку пісню, а в суворі радянські часи західна музика була під забороною. Імперія шукала засоби припинити музичну контрабанду, а її громадяни вигадували, як оминути ці заборони.

Дефіцит платівок компенсувався винахідливістю одеситів. У студії тиражували так званий «рок-н-рол на кістках», тобто на рентгенівських знімках. Жила така платівка не довго, бо через висихання емульсії з часом скручувалися, вистачало десь на 20 прослуховувань.

Після платівок з’явились магнітні носії – бобіни та касети. Існували два списки хітів. Перший, затверджений відповідними органами висів на найвиднішому місці. Відвідувачів цікавив другий, що складається з заборонених виконавців. Після зняття залізної завіси «Галактика» стала центром тяжіння для зголоднілих прихильників сучасної музики. Магнітофони були вже у багатьох, потреба в раніше забороненому вела людей на Грецьку, 45 для спілкування з однодумцями. Галактика стала клубом за інтересами!

Фото з архівів Музею звуку

Згодом «Галактика» почала вже офіційно торгувати. Магазин став “Меккою” прихильників гральних приставок. Була своя програма на одеському телебаченні «Галактика Відео Ігор» та видавався загальноукраїнський журнал «Галактика».

Ідейнім натхненником та лідером сучасної версії Галактики вже 27 років є Олексій Полєско. Завдяки йому «Галактика» стала «Мега Галактикою».

Тут продаються десятки тисяч технічних дрібниць, здатних покращити роботу будь-якого комп’ютера, ноутбука, смартфону, ігрової приставки, фото та відеотехніки. Рідкісні перехідники та кабелі, популярні та унікальні аксесуари, чохли на нові чи старі смартфони. Блогери отримають засоби виробництва. Меломани також не забули Грецьку, 45. Тут найбільший у місті асортимент навушників, гарнітур та колонок. У «Мега Галактиці» є акумулятори, павербанки, рідкісні батарейки тощо.

З початку повномасштабного вторгнення росії, окрім значної допомоги підшефним військовім частинам, для всіх військових у «Мега Галактиці» встановлена знижка від 10 до 30 %.

Зараз Студія фото-аудіо-відеозапису виконує наступне:
– оцифровка домашніх відео-фотоархівів, перезаписи з кіноплівок 8 – 16 мм, платівок, бобін та аудіо-відеокасет;
– монтаж подарункових роликів до визначних дат;
– фільми памʼяті про життя дорогої людини;
– відновлення загублених файлів з жорстких дисків;
– ретуш старих фотографій;
– швидке фото на документи, тощо.
– відеовізуалізація на високому рівні, завдяки професіоналізму та багаторічному досвіду роботи у кіно та шоубізнесі, популярного одеського DJ ГОГОЛ, він же Аркадій Плужаров, якій є відеоінженером «Мега Галактики».

Магазин та Студія відкриті щоденно, крім неділі з 10.00 до 19.00
Т 0800 505 499
www.shop-galaxy.com.ua
www.facebook.com/MegaGalaktika

Ретуш старої фотографії

Проводи наших хлопців до лав ЗСУ. Віримо у Перемогу!

Мегагалактична персональна ракета ППО. Попала точно в ціль. Захистила Одесу від ворожого Калібру.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56