Одеська Єпархія ПЦУ переходить на Новоюліанський календар: Різдво святкуватимуть 25 грудня

Вчора 30 січня в одеському кафедральному соборі Різдва Христового відбулись Загальні збори Одеської єпархії Православної церкви України, які очолив Преосвященнійший єпископ Одеський і Балтський Афанасій. Повідомляється, що священнослужителі розглянули питання переходу на Новоюліанський календар. В парафіях відвідувачі церкви позитивно поставилися до календарної реформи.

Під час зібрання виступили професор, доктор історичних наук, пан Ігор Сапожніков, одеський обласний благочинний протоієрей Михайло Щерба, ієромонах Нестор (Скрипник), секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець та представник молоді єпархії – Лев Бубнюк. Вони обговорили позитивні сторони питання календарної реформи, а також ризики і проблеми, що можуть виникнути у процесі втілення переходу на новий календар.


 
На зборах вирішили, що парафії Одеської єпархії надішлють відповідні прохання на ім’я керуючого єпархією Преосвященного єпископа Афанасія щодо повного переходу на Новоюліанський календар, якщо там не мають заперечень.
 

 
Нагадаємо, що митрополит Єпіфаній на засіданні Священного Синоду Православної Церкви України (ПЦУ) дозволив парафіям, які забажають, повністю перейти на новоюліанський календар.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56