Одеса приходить до тями після нічних ракетних ударів (фото)

Минулої ночі як мінімум дві російські ракети типу “Калібр” були збиті прямо над містом. Окупанти хотіли вкотре влаштувати терористичний акт, вбивши якнайбільше мирних жителів, але сили ППО завадили їм це зробити. Одну ракету збили над гіпермаркетом Fozzy, уламки впали на магазин і він спалахнув. У росії пропагандисти назвали цю пожежу “ударом по військовому складу”. Ще одну ракету збили над осередком міста. Уламки впали на гуртожиток, дах якого також спалахнув, але пожежу швидко ліквідували.

У центрі міста замість вибитих вікон одні одесити виставляють квіти на підвіконня, інші намагаються затягнути плівкою чи ДСП порожні віконні отвори. З тротуарів вже майже скрізь прибрали купи битого скла. До речі, частіше вікна билися в старих дерев’яних рамах, а ось нові металопластикові рідше зазнали пошкоджень від ударної хвилі.

Як повідомили в Одеській мерії, станом на 11:00 зафіксовано пошкодження 203 будинків. В основному це вибиті вікна, віконні рами, двері зовнішні і внутрішні, стелі, що обвалилися, і штукатурка. Серед пошкоджених будівель – 7 навчальних закладів та 4 лікувальні. У мерії організували видачу плівки населенню для затягування вікон.

Фото: Миколай Вдовенко

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56