Одеська мерія знову буде капітально ремонтувати спуск Марінеско. Винуватцям провалу все пробачили

Спуск Марінеско, який у 2020 році за 72 млн гривень капітально відремонтувала фірма “Ростдорстрой” – переможець майже всіх одеських ремонтних тендерів, будуть знову капітально ремонтувати після появи провалу. Про це свідчить проект рішення Виконкому. Комунальне підприємство «Одесміськелектротранс» стане замовником проєктування та виконання робіт із капітального ремонту трамвайної колії на узвозі Маринеско.

На дорозі з’явилася тріщина, а трамвайні рейки за 2 роки просіли майже на півметра від початкового положення. Відомо, що зі сторони моря будівельна компанія “Пространство” знесло частину підпірної стіни для будівництва комплексу багатоповерхових будинків. Там викопали декілька котлованів, чим змінили напрямок грунтових вод. Після початку просідання грунту на спуску, будівельники почали споруджувати підпірну стінку з бетону, але це не допомогло.

У цій ситуації дуже цікава позиція мерії. Є серйозна будівельна помилка, вартістю десятки мільйонів гривень. Є дві будівельні фірми, які мають безпосередньо відповідати за свої дії. Є договір з гарантійними зобов’язаннями. Але мер Одеси Геннадій Труханов вирішив не псувати стосунки з наближеними до мерії приватниками, а навантажити одеситів та їх податки для вирішення проблеми, судячи з рішення Виконкому.

Це типовий приклад конфлікту інтересів, коли влада пов’язана з будівельними компаніями і замість того, щоб подати позов на них до суду, вирішує проблеми додатковими грошима з бюджету. Це недопустимо, особливо під час війни, коли потрібна допомога на фронті.

Одесити вже забули, як “Ростдорстрой” будував вело-пішохідну естакаду на 10-й станції Великого фонтану і теж допустив помилки у прорахунку, що привело до подорожчання проекту у два рази до 74 млн гривень, а будівництво розтягнулося на три роки. Майже у всіх тендерах, які “Ростдорстрой” вигравав, потім потрібно було додатково виділяти гроші. Це свідчить про багаторічне неефективне використання бюджету місцевою владою, яка може бути в змові з наближеними будівельними фірмами. А ті вже маніпулюють вартістю робіт під час аукціону задля отримання перемоги над конкурентами. А розплачуються за це всі одесити, які у своїй більшості не усвідомлюють необхідності вимагати від влади витрачати їх гроші відповідально. Саме цім і користується влада.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56