Одеська молода піаністка виступила у 4 містах Італії з концертами української музики

Молода і талановита піаністка, органістка і композитор Юлія Юрчак з Одеси здійснила концертний турі по містами Італії, щоб засвідчити, що Україна – це не лише війна, а й культура. Тур розпочався 11 березня у Генуї. Потім Юлія виступила в Монако, Римі, Турині та Милані. Тур організовано Представництвом Європейської комісії в Італії у співпраці з Культурною асоціацією Анфоссі в Генуї.

Майже всі концертні програми були з творів українських композиторів. Основна задача була показати зовсім маловідомі твори композиторів Сходу та Півдня України. Була прем’єра фортепіанного циклу Михайла Шуха (Луганськ) “Одеські Ескізи”. За традицією кожен концерт розпочинався Українським Національним гімном. Три концерти відбулися у дуеті зі скрипкою – грали Глорія Сантареллі, Єсенія Вічентіні. А в Генуї до концерту приєдналася вокалістка з Харкова Катерина Козлова.

На першому концерті у Генуї був присутній посол України в Італії Ярослав Мельник, Голова представництва Єврокомісії в Італії Антоніо Паренті а також інші італійські дипломати. І велика українська спільнота. На біс вдалося заграти на органі “Плине Кача”. О концертах одеситки з високою оцінкою потім писала італійська преса.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56