Одеська облрада накупила годинників на 400 тис. і тепер дарує дивним громадським діячам

Одеська обласна рада нагородила сувенірним годинником голову Громадської організації “Одеська обласна рада миру” Тамілу Афанасьєву. “За плідну працю в умовах воєнного стану, вагомий внесок в миротворчу та благодійну діяльність, збереження миру та здогади в регіоні, активну громадську позицію”, – розповіла Таміла у Фейсбуці.

9 травня Одеська обласна рада оголосила тендер на закупівлю 168 сувенірних годинників за 405 тис. гривень. Ці гроші не направили на закупівлю такмеду, дронів або автівок для бійців на передовій. Сувеніри під час війни на виживання виявилися важливішими. В описі вказано – дана продукція вручається під час проведення заходів з нагородження кращих працівників Одеської області, які досягли значних успіхів та внесли вагомий внесок у розвиток області. Тобто, нагороджувати годинниками збирались не військових або волонтерів, які своїми діями наближають нашу Перемогу.

“Визначення потреби в годинниках для нагородження здійснювалась на підставі аналізу фактичного їх використання необхідного для потреб нашої установи та взаємодії з учасниками ринку”, – йдеться у тендері. Зазначимо, що для 26 годинників заказали ще й футляри по 600 гривень.

У соцмережах дуже мало інформації про діяльність Громадської організації “Одеська обласна рада миру”, яку очолює Афанасьєва. Є декілька постів про доставку продуктів військовим та організацію дозвілля для групи дітей у Румунії. Цікаво, що “Одеська обласна рада миру” як і Таміла пов’язані з представниками РПЦ в Україні – УПЦ Московського патріархату. Нагадаємо, що СБУ під час обшуків у представників цієї церкви знайшла багато проросійської літератури, докази розпалювання релігійної ворожнечі та колабораціонізму.

Сама Таміла раніше надягала георгіївську стрічку, яка стала символом війни проти України, та приносила квіти на Кулікове поле, де загинули проросійські одесити-колаборанти. Але зараз Таміла пише “Слава Україні! Героям Слава!” у своїх соцмережах і продовжує плідно співпрацювати з Одеською єпархією УПЦ МП.


 

 

 
Одеські справжні патріоти України розгнівалися через цю ситуацію.



 
Як повідомляє депутат обласної ради Юлія Чухало, з сайту Одеської обласної ради зникли документи, в яких регламентують на якій підставі облрада нагороджує годинниками та відзнаками. Також вона підрахувала, що за 2023 рік облрада витратила більше мільйона гривень на нагороди.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56