Одеська СБУ затримала корегувальника дронів-камікадзе

Оперативники СБУ в Одеській області викрили російського агента, який «наводив» удари дронів-камікадзе на півдні Одещини. Чоловік за вказівкою спецслужб рф розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні регіону.

Агент збирав інформацію про місця базування підрозділів оборони ЗСУ, силових і правоохоронних структур, кількість особового складу та військової техніки. Також він встановлював точні координати блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури, особливо у сфері тепло- та енергопостачання. Ворог планував їх використати для підготовки диверсій і здійснення повітряних ударів, у тому числі крилатими ракетами і дронами-камікадзе.

За даними слідства, зрадником став мешканець міста Рені. Він відверто висловлював свою антиукраїнську позицію у соцмережах та став об’єктом уваги спецслужб рф, які йому запропонували шпигувати.

У затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами прихованого листування з російським куратором.

Наразі слідчі СБУ повідомили ворожому поплічнику про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56