Одеські художники представили в музеї виставку «Лютий стиль» – рефлексія на російське вторгнення

В Одеському музеї західного та східного мистецтв відкрилася виставка 5 одеських художників. Свої рефлексії на війну росії проти Украиїни представили Денис Недолуженко, Ярослав Войцеховський, Анна Мороховська, Володимир Уманенко та Анастасія Недолуженко. На виставці представлені картини та інсталяції.

Це матеріальне втiлення вiдчуттiв, що наповнюють митцiв з 24 лютого 2022 року. Повномасштабне вторгнення росiї в Україну змусило переосмислити себе та своє вiдношення до свiту та мистецтва зокрема. Вiдiйшовши вiд початкового шокового стану митцi стали формувати свiй погляд на час, в якому вони живуть.

Лютий Стиль починається як реакцiя на велику вiйну. Час, в якому починається формування цього напрямку, змушує чесно та вiдверто подивитися на себе та власнi мистецьки практики. Адже попереднi методи мистецтва втратили свою актуальнiсть та релевантнiсть о п’ятiй ранку 24 лютого 2022 року. Бiльшe неможливо в своєму мистецтвi ховатися у метафiзичнi дискурси та постiйнi дослiдження, адже вiйна оголила почуття кожного.

Тому важливим стає фiксування свого вiдчуття тут та зараз в максимально вiдвертiй манерi без зайвої метафiзичної надбудови та ускладнення. Твори даного стилю є максимально вiдвертими та щимири за манерою і змiстом, адже сам час не дозволяє брехати й ховатися за пафосними узагальненими фразами та сюжетами.

Виставка відкрита до 5 березня.

Денис Недолуженко, художник

Денис Недолуженко, художник

Інсталяції з одягу Володимира Уманенко

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56