Одеські кінематографісти засудили участь фильму “Лагідна” у Московському кінофестивалі

В Одеському відділенні Національної спілки кінематографістів України засудили участь фільму виробництва України у Московському міжнародному кінофестивалі. Про це йдеться в заяві профільної організації, повідомив спікер ОВА Сергій Братчук.

Фільм «Лагідна» («Кроткая») кінорежисерки Наталії Князєвої, створений за участі кінооператора, співзасновника кіностудії Cinemastudio Сергія Колбінєва увійшов до програми ммкф “російський слід», що популяризує російську культуру.

Представники Студії кінематографістів вважають їхній вчинок неприйнятним під час війни. «Навіть провідні російські кінематографісти у більшості своїй проігнорували запрошення акредитуватися на цій ганебній тусовці», – наголошується у повідомлення Одеської філії НСКУ.

«[…] у спеціальній програмі «руZZкий след» (?!!) бере участь фільм «Кроткая», створений у якомусь невідомому приватному закладі кількома мешканцями Одеси. А до того ж, одним з тих, чиє прізвище тричі згадується у титрах цієї стрічки (співавтор фільму, оператор та актор-виконавець) – виявився… Сергій Колбінєв, який входить до складу членів Національної спілки кінематографістів України», – наголошують українські кінематографісти.

Як ідеться в заяві, правління Одеського відділення НСКУ вважає категорично неприпустимим подальше членство Сергія Колбінєва у лавах Національної спілки кінематографістів України і висловлює впевненість в тому, що секретаріат правління НСКУ підтримає дану заяву.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56