Одеські волонтери закупили військовим 21 зенітний прожектор для знищення “шахідів”

Волонтерська група “Технарі” завдяки благодійним внескам сотен одеситів та мешканців інших міст закупила та передала військовим частинам повітряного командування “Південь” 21 потужний прожектор. Вони значно покращать ефективність роботи воїнів по виявленню та знищенню ворожих “шахедів” у нічному українському небі, повідомили в Повітряному командуванні “Південь”.

“З перших днів вторгнення російських окупантів в Україну група “Технарі” допомагає частинам протиповітряної оборони. Ми, як представники волонтерської спільноти, розуміємо важливість захисту повітряного простору України та віримо у воїнів повітряного командування “Південь!” – зазначив у своєму зверненні до воїнів один із засновників волонтерської групи “Технарі” Геннадій Сульдін.

Захисники отримали морські прожектори потужністю 2 кВт із вольфрамо-галогеновою лампою. Їх встановлять на стаціонарних постах ППО для захисту військових об’єктів та критичної інфраструктури. Завдяки потужному світловому проміню дрон-камікадзе можна побачити за декілька кілометрів і це допомогає розрахункам зениток та великокаліберних кулеметів впевнено збивати “шахіда”.

Крім цього, волонтери передали біноклі з компасом і кутоміром, цифрові рації та приціли коліматора з планками пікаттіні розрахункам маловисотної ППО 831-ї бригади тактичної авіації. А також 8 цифрових рацій retevis 81e розрахункам ППО 14 бригади радіотехнічних військ, Південь України, 2 біноклі Sigetta Admiral 7×50 мобільних вогневих груп ППО в Миколаївську область, 2 рації retevis 81e підрозділу аеророзвідки, Херсонська область, 15 планшетів для мобільних вогневих груп НГУ, Миколаївська область, 10 рацій retevis rt 81e та 3 маскувальні мережі 15×9 метрів для ЗРК С-300 208-ї Херсонської бригади зенітно-ракетних військ, Миколаївська та Херсонська області.

Триває збирання грошей на обладнання для мобільних та стаціонарних вогневих постів ППО Півдня.
Карта 5218 5722 3003 7884
PayPal [email protected]

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56