Одеського чиновника звільнять з Міноборони через участь у мітингу “Антимайдану”

Одеський чиновник Дмитро Волошенков потрапив у скандал після появи у соцмережах згадок про його участь у мітингу “Антимайдану” в Одесі у березні 2014 року в Одесі на Куликовому полі. Також згадали, що він очолював “Партію регіонів” в Одесі до її ліквідації. До речі, на цьому ж мітингу тоді виступав нинішній мер Одеси Геннадій Труханов.

Керівниця Агенції оборонних закупівель Міністерства оборони України Марина Безрукова заявила, що ініціювала звільнення чиновника через недовіру: “Дмитро Волошенков прийшов у Агенцію задовго до мого призначення, у червні 2023 року, як менеджер з зовнішньоекономічної діяльності. Для мене лишається незрозумілим, чому попередній політичний досвід Дмитра та позиція в часи Революції Гідності не були враховані як вагомі ризики. Тому мною ініційовано внутрішнє розслідування щодо повноти спеціальної перевірки, яку він проходив при працевлаштуванні в Агенцію”.

14 січня 2021 року Волошенкова призначили на посаду директора Департаменту європейської та євроатлантичної інтеграції Мінстратегпрому. Однак 16 січня звільнили через люстрацію відповідно до закону України “Про очищення влади”. Проте Одеський суд вирішив поновити Дмитра Волошенкова на посаді. Потім Волошенков отримав посаду в Міноборони в Агенції оборонних закупівель.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56