Одеський депутат заволодів комунальним майном на 10 млн гривень – СБУ

В Одесі депутату міської ради та члену постійної комісії з комунальної власності СБУ оголосили підозру за фактами фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння комунальним майном та легалізації (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України). Також затримали трьох його спільників.

Повідомляється, що організована злочинна група шахрайським методом заволоділа комунальною нерухомістю в центрі Одеси на 10 млн гривень. Спільники підшукували комунальні приміщення першого та другого поверхів в центрі Одеси, орендували їх через підконтрольні громадські організації та підприємства, а потім викупали на неконкурентній основі. Після чого, збільшували площу вже викуплених приміщень за рахунок горищ і підвалів та на підставі сфальсифікованої документації реєстрували право власності на підставних осіб. Потім приміщення продавали на ринку нерухомості як власні за ринковою ціною.

За час своєї діяльності депутат встиг заволодіти трьома приміщеннями в центрі Одеси. Співорганізатору та двом виконавцям обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Депутата-організатора оголошено у розшук.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56